preskoči na sadržaj
Kutak za roditelje

ISPIS S IZBORNOG PREDMETA

U Osnovnoj školi Jasenovac izvodi se izborna nastava iz sljedećih predmeta:

  1. Informatika – 1. -4. razred
                                  7.- 8. razred
  2. Katolički vjeronauk – 1. - 8. razred
  3. Njemački jezik – 4. – 8. razred

Početkom kolovoza 2018. stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“, broj 68/18) prema kojima:

Članak 27.

 (Stavak 5) Predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele. Učenik bira izborni predmet ili izborne predmete pri upisu u prvi razred ili najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za iduću školsku godinu. Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja.

 (Stavak 6) Učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti učiteljskom/nastavničkom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu.

 (Stavak 7) Iznimno od stavka 5. ovoga članka, roditelj djeteta osnovne škole u slučaju dugotrajnih zdravstvenih teškoća djeteta ili zbog drugih opravdanih razloga može podnijeti pisani zahtjev za prestanak pohađanja izbornog predmeta i tijekom nastavne godine.

Zahtjev za ispis iz izbornog predmeta
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alenka Šašinović   datum: 27. 5. 2020.
preskoči na navigaciju